Tinteltijd 27 april

Dag allemaal,
Wij hebben alweer een gezellige, leerrijke, volle week achter de rug. We gingen op maandag van start met een vrije werktijd en oh wat een rust! De hoofden zoemden van concentratie en daar kwamen knappe werkjes uit! Gio verraste ons met een vertelling in kamishibai-stijl over zijn uitstap naar het Boudewijn Seapark. Hij tekende een draaimolen, maar de zitjes die hij tekende draaide niet helemaal juist rond. We dachten hierover na en kwamen tot de vaststelling dat dit te maken had met de middelpuntvliedende kracht. Hier gingen dan Gio en Florre in de namiddag uitgebreider mee aan de slag. Ina had het actuaboek voorbereid en dat ging over swipende kleuters. Met het woord ‘swipen’ gingen dan weer Mathias en Kobe aan de slag. Zij kwamen tot de constatatie dat het nog niet in het woordenboek is opgenomen. We vroegen ons wel af hoeveel tijd wij nu gemiddeld doorbrengen achter een scherm. Er hangt dus een grafiek aan ons raam om dat even te bekijken. Sommigen hebben al iets meer blokjes kunnen inkleuren dan anderen. Ook Lot en Lotte brachten een mooi artikel over autisme.
We kregen weer twee prachtige thesisvoorstellingen voorgeschoteld. Hadewig vertelde ons meer over appelmoes, de appels die je daarvoor nodig hebt en de bloesems die momenteel mooi open staan (toch nog een aantal). Mathias leidde ons in in de wondere wereld van het programmeren.
Uit Lentha haar tekst leerden we dan weer dat sommige onderwerpen wel in het meervouden lijken te staan, maar toch eigenlijk als een enkelvoud hun werkwoord vervoegen.
We hebben ook nog een keer al onze aandacht op allerlei dingen met breuken gericht. Het was niet simpel, maar we kregen ze klein!
Ook het kamp kreeg weer heel wat aandacht. De activiteiten zijn gepland, de slaapplekken verdeeld, afspraken gemaakt en menu’s bediscussieerd.
En nog zo veel meer…
Fijn lang weekend!
Volgende week:
– thesis Marte, Nel en Hannah
– do: musical Oogappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: